Lunds universitet i Science Village

Lunds universitets etablering i Science Village

En kväll med studentperspektiv på Science Village

Bild från Astronomihuset med studenter i bänkarna och presentatörerna från studentkårer och projektgruppen där fram.
Studenter träffas för en informationskväll om Science Village. Bild: C. Schubert

Nyligen samlades runt 25 studenter i Astronomihuset för en engagerande och informativ kväll om Science Village. Studentrepresentanter från Lunds Naturvetarkår (LUNA), Teknologkåren (TLTH) och Lunds universitets studentkårer (LUS) fanns på plats för att lyfta vikten av studenternas röster i Science Village-projektet.

Kvällen inleddes med en introduktion av Sanela Lulic, ordförande för LUNA, William Lundgren, ansvarig för utbildningsfrågor vid TLTH, och Vincent Loft, LUS studentrepresentant i Science Village-styrelsen. De betonade hur viktigt det är att studenternas tankar och åsikter fångas upp i detta stora projekt.

Därefter tog projektledarna, professor Knut Deppert från Naturvetenskapliga fakulteten och LTH, och Charlotte von Brömssen från LU Byggnad över. De gav en uppdatering om projektets framsteg och presenterade kort resultat från den nyligen färdigställda utvärderingsrapporten där man utvärderat det lokalprogram som blev färdigt i december förra året.

Rapporten jämför för- och nackdelar, kostnader och klimatpåverkan för Scenario 5 – flytten till Science Village med alternativen att förstärka Fysicum och Kemicentrum genom ombyggnationer, samt att flytta den fysiska institutionen till Kemicentrum och en ombyggnation där. 

Under frågestunden lyfte studenterna flera viktiga frågor. De undrade bland annat om lunchmöjligheterna i Science Village och möjligheten att köpa lunch till ett rimligt pris som passar en students plånbok, hur scheman kommer att anpassas för att minimera resor mellan LTH Campus och Science Village under samma dag, samt när en eventuell flytt enligt Scenario 5 skulle kunna bli verklighet. Projektgruppen gjorde sitt bästa för att svara på alla frågor och ge en tydlig bild av vad som kan förväntas framöver.

Kvällen avslutades med att uppmana alla studentgrupper att delta i de pågående enkäterna, så att deras perspektiv kan bidra till det fortsatta arbetet. Även om studentkårerna redan har en viss bild av studenternas behov och farhågor, är det nu dags att samla in era konkreta svar.

Projektgruppen för Etapp 2 riktar ett stort tack till alla som deltog och gjorde kvällen så inspirerande och givande!

 

 

oktober 15, 2024

Inlägget postades i

Alla blogginlägg